Objectiu: canviar el color d’un retrat convencional fet amb càmera rèflex digital en un avatar de diferent tonalitat per a desplegar al nostre perfil a les xarxes socials.

Aquest petit tutorial éstà pensat perquè els assistents a la llopasfera 2015 que vaig fotografiar es puguin modificar mínimament la seva foto seguint el cromatisme de la web on la vulguin mostrar.

Poden veure el resultat del tutorial en aquestes dues fotos d’abans i després del company de la Llopasfera Christian Negre:

christian-negre-1

 

christian-negre-4
Procediment

1-Obrim la fotografia amb Photoshop. En aquest moment el nostre document només té una capa.

pantalla-1

2-A la paleta capes creem una de nova del tipus ‘ajustament’, ‘mapa de degradat’

pantalla-2Ara tindrem una capa amb la foto i una altra amb l’ajustament:

pantalla-25

3-Cliquem sobre la miniatura del degradat de la capa perquè es desplegui la paleta degradats:

pantalla-4

4-cliquem sobre el degradat per canviar l’actual mitjançant la paleta d’edició de degradats:

pantalla-6Depenent del tipus de degradat que tinguem escollit, veurem que la coloració de la imatge canvia immediatament.

Aquesta eina canvia el color aplican un degradat en funció de la lluminositat de cada píxel de la foto: els píxels més foscos quedaran acolorits amb el color de l’esquerra del degradat mentre que els més clars rebran els tons de la dreta. Un to del 50% de lluminositat rebrà el color que es troba al centre del degradat.

Si volem invertir la imatge i fer un negatiu, hem d’excollir un color fosc a la dreta i un de clar a l’esquerra.

Si fem servir un degradat amb fosc a dreta i esquerra i clar al mig el resultat pot ser efectista però no gaire natural.

Si escollim un degradat de negre a blanc (els colors frontal i de fons per defecte de la paleta) el que obtindrem serà una foto en grisos: christian-negre-gris5-Per canviar el color de la fotografia cliquem sobre els quadradets inferiors de l’extrem del degradat:

pantalla-7

En aquest cas escollirem un color marró/sèpia per al color fosc:

pantalla-8El degradat resultant serà aquest:

pantalla-9I el seu efecte sobre la foto aquest:

christian-negre-26-per aconseguir que el to no s’apliqui completament i només doni una tonalitat sèpia a la foto en color, modifiquem la transparència de la capa d’ajustament per deixar-la al 50%

pantalla-10El resultat és aquest:

christian-negre-37-Per tal d’aconseguir un efecte més lluminós canviem el modus de fusió de capa a sobreexposició linial

pantalla-11El resultat final és el que heu vist a la foto ‘després’ superior.

Si volem aplicar el mateix efecte a un altra foto només hem de mantenir obertes les dues i mentre tenim activa la foto modificada arrosseguem la capa d’ajustament a la segona foto.

Així és com s’ha aplicat l’efecte a aquesta altre foto on també surt el company llopasfèric Hèctor Jensen:

chritian-negre-hector-jensen