Cartell de la festa major de la Minerva de Calella 2011

Quan la Lorena, regidora de l’Ajuntament de Calella, va encarregar-me el cartell de la festa major de la Minerva 2011, no vaig dubtar de l’aire que havia de tenir, no vaig poder: la música de la cançó de la Trinca se’m va instal·lar al cap i no hi havia manera de fer-la fora.

Una festa major com Déu mana

Bé, tampoc no és que volgués que marxés. Ja em va estar bé la companyia, que de pas m’anava dictant com volia que anés la cosa.
I la cançó em deia que al cartell i al programa hi havien de sortir el pregó, els gegants, les sardanes, els músics i el mossèn, és clar. Una festa Major com Déu mana! Per acompanyar-los també s’hi van aplegar, els trabucaires, la cuina casolana i un fotògraf, que tant pot ser un turista de fi de temporada, com un membre de Foto-film, el grup d’afeccionats a la fotogràfia de Calella que sempre treuen el nas per tot arreu, tafaners i cronistes com són ells.

Per elaborar-lo, vaig seguir el procediment habitual: dibuix dels personatges en llapis blau, resseguit amb retolador i tinta xinesa i tot seguit cap al photoshop CS5 com qui diu acabat de comprar.

Habitualment utilitzo el programa Illustrator per fer aquest tipus de treball prèvia vectorització dels plomes. Però aquest cop m’he permès el luxe d’emprar 110 Mb de disc dur en fer treballar el PSD CS5. Tenía ganes de jugar amb el modus de mescla de capes i amb textures, osa menys vistosa de fer amb el primer.

El resultat m’ha deixat força content. Una de les feines que més m’ha agradat fer aquest any. I espero que als meus paisans també els hi li agradés!