El calendari Cóndor per a l’any 2012 vol ser una eina multiusos: calendari (és clar), cinta mètrica per registrar com els petits deixan de ser-ho i joc d’amagatalls per trobar personatges dissimulats als reconets. Ah…! i també mostra els passos que fan servir el gnomos d’Aretex per confeccionar les prendes de vestir.

Un Calendari Llarguerut i texturat

Per a la producció del calendari Cóndor, fins ara cada any hem seguit més o menys el mateix procés: Per allà al més d’abril o maig, s’imposava un dinar de treball (encara es diu així oi?) brainstorming, guixada d’estovalles d’un restaurant d’Arenys, en companyia d’en Joan Estrany, home tranquil i divertit amb el que sempre és un plaer jugar al ping pong de les paraules. Es feia un planning acurat de producció i llavors, sense saber ben bé com, m’ho confitava i acabo fent els dibuixos el darrer mes (octubre o novembre) amb en Joan trucant amablement per fer-me memòria.

Però em sembla que no sóc l’únic, eh!

Textures de Pinzell fetes amb ordinador

Textures de Pinzell fetes amb ordinador

Amb cada calendari de Cóndor intento introduïr alguna tècnica nova que faci l’estil una mica diferent de l’any anterior. Existeix el perill de dona massa protagonisme a l’efectisme, a allò que pot ser accessori. Però també a renunciar a treure’n profit de les noves possibilitats que ofereixen les eines informàtiques.

Aquest any he introduït la producció sencera del calendari en Adobe Photoshop, el que m’ha permès treballar amb textures de pinzell i altres efectes de barreja d’imatges.

Influències conegudes

Quan pensava en el la factoria-casa de follets em va venir al cap les imatges del Castell Ambulant de Howl de Hayao Miyazaki, Potser la pel·lícula que més m’agrada d’aquest realitzador seguida molt de prop per el El viatge de Chihiro. Per altre banda aprofito l’avinentesa per declara la meva inclinació per l’obra de l’il·lustrador Sebastià Serra i les seves perspectives i composicions divertidament entortolligades.

 

El castell ambulant de Howl

El castell ambulant de Howl

Illustració de Sebastià Serra

Il·lustració de Sebastià Serra